index
 


     

Untitled DocumenteXTReMe Tracker

 

 

 

Untitled Document
 
 
Regenerarea naturala a molidului
I. Barbu, R. Cenusa
  
 
Apariţie: 2001
Nr. pagini: 238
ISBN: 973-0-02462-6
 
 
  
Preţ 20 RON / 10 EUR
  
  
 
Untitled Document
Prezentare
 

Necesarul de informaţie ştiinţifică actualizată, cu un accentuat caracter regional, reprezintă o premisă importantă a dezvoltirii tehnologiilor utilizate îin silvicultura românească, de aceea un studiu ce vizează principalele aspecte ale regenerării naturale în pădurile montane se constituie drept un pas semnificativ în această direcţie.

Valorificând informaţii trecute, cuprinse în diverse materiale bibliografie, dar iniţiind şi cercetări proprii, în decurs de aproape 20 de ani autorii au obţinut interesante rezultate privind particularităţile regenerării naturale în diverse arborete ale Bucovinei.

Rezultatele e xperimentale, având înglobat în ele un substanţial efort de cercetare, dar şi un remarcabil efort financiar, trebuie sd ajungă pe masa celui care este interesat de valorificarea lor, în ideea ridicării productivităţii şi a stabilităţii arboretelor.

În cazul particular al regenerdrii naturale interesul este cu atât mai mare cu cât aceasta contribuie la conservarea diversităţii genetice, a diversităţii specifice, fiind domeniul de bază al silviculturii ecologice.

 

 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
|
AUTORI
Cărţi publicate
 
SERII/COLECŢII
Periodice
Teze de doctorat
 
Subscrieţi cu adresa de email pentru a afla noutăţile editoriale de la Editura Silvică

Untitled Document

 

Copyright © 2013 Forest Research and Management Institute - ICAS. All rights reserved.