index
 


     

Untitled DocumenteXTReMe Tracker

 

 

 

Untitled Document
 
 
Catalogul arborilor si arbustilor ornamentali din pepinierele ICAS
C. Coanda, I.A. Biris, I. Mirancea
  
 
Apariţie: 2006
Nr. pagini: 149
ISBN: 973-96001-2-3 (978-973-96001-2-5)
 
 
  
Preţ 50 RON / 12 EUR
  
  
 
Untitled Document
Prezentare
 

Catalogul arborilor şi arbuştilor ornamentali din pepinierele ICAS are ca scop principal promovarea produselor şi serviciilor oferite de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS) în domeniul arboriculturii ornamnetale.

Acest catalog se adresează celor care doresc să utilizeze material dendrologic ornamental de calitate, adaptat condiţiilor de sol şi climă din ţara noastră, pentru crearea de spaţii verzi noi sau pentru reamenajarea şi completarea celor existente.

ICAS are peste 70 de ani de experienţă în producerea de material dendrologic ornamental şi este una dintre instituţiile româneşti cu cele mai importante contribuţii la dezvoltarea arboriculturii ornamentale autohtone. În prezent, în cele cinci pepiniere ale ICAS sunt produşi anual peste un milion de puieţi din peste 100 de specii şi varietăţi de plante lemnoase, care sunt comercializaţi în diverse sortimente şi forme de prezentare. De asemenea, specialiştii ICAS oferă servicii de proiectare, de execuţie şi de întreţinere a spaţiilor verzi, precum şi acordarea de consultanţă tehnică de specialitate.

Catalogul este structurat pe trei părţi: i) o scurtă prezentare a ICAS; ii) o prezentare succintă a celor cinci pepiniere ale ICAS destinate producerii de material dendrologic ornamental: Simeria, Dobra, Ştefăneşti-Ilfov, Cornetu şi Bărăgan; iii) prezentarea a 106 specii lemnoase ornamentale grupate pe următoarele categorii: arbori de conifere (19 specii), arbuşti de conifere (20 specii), arbori de foioase (26 specii), arbuşti de foioase (36 specii), liane (4 specii) şi subarbuşti (1 specie).

 

 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
|
AUTORI
Cărţi publicate
 
SERII/COLECŢII
Periodice
Teze de doctorat
 
Subscrieţi cu adresa de email pentru a afla noutăţile editoriale de la Editura Silvică

Untitled Document

 

Copyright © 2013 Forest Research and Management Institute - ICAS. All rights reserved.