index
 


     

Untitled DocumenteXTReMe Tracker

 

 

 

Untitled Document
 
 
Untitled Document
Seria I - Periodice

Seria III - Teze de doctorat

 
 
 

Seria I - Periodice

Include revistele editate sub egida ICAS - Annals of Forest Research (fostă ANALELE ICAS) şi BUCOVINA FORESTIERĂ, precum şi volume de lucrări ' in extenso' ale unor manifestări ştiinţifice.Seria II - Lucrări de cercetare


Este o serie de traditie si de prestigiu a ICAS. Această serie a debutat în anul 1935, la doi ani de la înfiinţarea ICEF (Institutul de Cercetări şi Experimentaţie Forestieră) -denumirea initiala a ICAS, sub denumirea de Seria II – Referate, comunicări (Georgescu, C.C. în colaborare cu Badea, M., 1935, Dare de seamă asupra maladiilor criptogamice, de importanţă economică, apărute în pădurile ţării în anul 1933, ICEF, seria II, nr.1, Monitorul Oficial şi Imprimeriile Statului – Imprimeria Centrală, Bucureşti).

Seria a II-a – Lucrări de cercetare s-a consacrat ca fiind colecţia în care au fost publicate „in extenso”cele mai valoroase rezultate ale cercetării ştiinţifice silvice din România. În cadrul acestei serii sunt publicate rapoarte de cercetare, studii şi monografii pe teme relevante din domeniul ştiinţelor silvice. În cei peste 70 de ani de existenţă, în seria a II-a – Lucrări de cercetare au fost publicate 115 lucrări. În perioada 1935-1989 au fost publicate un număr de 76 de lucrări, iar în perioada 1990-2006, 39.

În prezent, seria a II-a Lucrări de cercetare este singura colecţie de publicaţii ştiinţifice din România dedicată ştiinţelor silvice. Numeroase lucrări publicate în această serie au fost premiate cu cele mai importante premii şi distincţii din ţară (Premiul de Stat, Premiul „Marin Drăcea” al Academiei Române, Premiul „Ion Popescu-Zeletin” al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, etc.) şi din străinătate.


Seria III - Teze de doctorat

În cadrul acestei serii se doreşte publicarea de teze de doctorat realizate în domeniul silviculturii şi al ştiinţelor mediului. Spre deosebire de lucrările din seria II, acestea pot conţine părţi deja publicate în urma desfăşurării procesului de pregătire prin doctorat.


Seria IV - Diseminare/promovare

Include lucrările cu caracter de prezentare generală (de ex. prezentarea ICAS, a activităţii acestuia), precum şi pe cele care au drept scop diseminarea informaţiilor pentru publicul larg, fiind continuarea vechi serii III - 'Lucrări de popularizare'.


Seria V - Îndrumări tehnice pentru silvicultură

A debutat în anul 1933, anul înfiinţării ICEF, fiind denumită iniţial 'Seria a III-a Norme. Instrucţiuni'. În cadrul acesteia, Institutul publica lucrările care erau supuse spre aprobare Ministrului Agriculturii şi Domeniilor norme sau instrucţiuni provizorii pe care „administraţiile silvice pendinte de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor să fie obligate să le pună în aplicare” în activitatea de gospodărire a pădurilor. Prima lucrare a fost cea a lui Georgescu, C.C., 1933. Oidium-ul stejarului (Microsphaera alphitoides Griff) – Instrucţiuni provizorii pentru combaterea lui. ICEF, Seria a III-a, Bucureşti.

 

Seria VI - Manuale, monografii, tratate

Include lucrări de sinteză pentru un anumit domeniu, de la manuale pentru uzul studenţilor sau al practicientilor, până la lucrări teoretice cu un grad de complexitate mai ridicat (tratate/monografii).

 

 

 
Untitled Document
 
|
AUTORI
Cărţi publicate
 
SERII/COLECŢII
Periodice
Teze de doctorat
 
Subscrieţi cu adresa de email pentru a afla noutăţile editoriale de la Editura Silvică

Untitled Document

 

Copyright © 2013 Forest Research and Management Institute - ICAS. All rights reserved.